TILS su APK organizavo „Skaidrumo dirbtuves“ Kaune


IMG_6298Kovo 5 dieną VDU Mažojoje salėje vyko Transparency International Lietuvos skyriaus (TILS) kartu su Akademiniu politologų klubu organizuojamos „Skaidrumo dirbtuvės“.  Šių „Skaidrumo dirbtuvių“, vykusių Kaune, tikslas buvo pakviesti Kauno bendruomenės narius, taip pat Kauno savivaldybės atstovus pakalbėti apie Kauno miesto informacijos skleidimo politiką, atvirumą ir informacijos prieinamumą. Renginio dalyviai taip pat buvo kviečiami dalintis savo idėjomis, kartu su savivaldybės atstovais ir TILS darbuotojais identifikuoti Kauno miesto savivaldybės skaidrumo problemas bei pasiūlyti galimus sprendimo būdus.

IMG_6255

Renginio metu Kauno miesto savivaldybės atstovas pristatė miesto informacijos skleidimo politiką, noriai atsakinėjo į iškilusius klausimus. „Skaidrumo dirbtuvėse“ TILS atstovas taip pat pristatė organizacijos veiklą, tikslus ir šiuo metu atliekamus projektus, susijusius su skaidrumo didinimu savivaldybėse. Vienas iš tokių projektų – Jurgio kepurė (jurgiokepure.lt). Šio projekto dėka galima greitai ir paprastai išsiaiškinti, ar tam tikra savivaldybė atskleidžia visą reikiamą informaciją, ar yra skaidri, o taip pat pamatyti savivaldybių tarybų narių tarpusavio ryšius ir priklausomybes. Vėliau diskusija plėtojosi link savivaldybės gyventojų įsitraukimo į miesto valdymą temos, kuri dominavo šių „Skaidrumo dirbtuvių“ metu. Kauno miesto savivaldybės atstovas supažindino su įvairiais būdais, kaip kauniečiai gali įsitraukti į miesto valdymą, siūlyti savo idėjas. Šia tema daug ką papasakoti turėjo ir renginyje dalyvavę studentai. Įvairių organizacijų atstovai intensyviai pristatė savo idėjas, nusiskundimus ir pasiūlymus Kauno miesto savivaldybei. Dalyviai, atvykę iš kitų savivaldybių, trumpai pristatė savo patirtis bei pasidalino savo mintimis, kas būtų tinkama Kauno miestui.

IMG_6279

Skaidrumo dirbtuvės – tai skirtinguose Lietuvos miestuose vykstantys susitikimai, į kuriuos pokalbiams ir diskusijoms kviečiami gyventojai ir savivaldybių atstovai. Renginius organizuoja „Transparency International“ Lietuvos skyrius. Daugiau informacijos:  www.transparency.lt.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *