Kauno savivaldybės tarybos atstovai pasakojo apie pirmuosius žingsnius politikoje


Gruodžio 3-iosios vakarą Kauno miesto savivaldybėje vyko Akademinio politologų klubo (APK) ir iniciatyvos „Žinau, ką renku“ organizuota diskusija su Kauno miesto savivaldybės tarybos nariais „Pirmieji žingsniai politikoje“. Jurgita Kupčinskienė (TS-LKD), Andrius Palionis („Vieningas Kaunas“) ir Domas Sirgedas (LRLS) susirinkusiems pasakojo apie politinės karjeros pradžią.

„Dar studijų metais paklausiau dėstytojo, ko reikia, kad padaryčiau politinę karjerą. Jis atsakė, kad reikia daug dirbti. Aš taip ir dariau, o svarbiausia, kad dariau tai, kas man patinka. O kai darai tai, kas patinka, yra daug didesnė galimybė, kad rezultatas bus geras“, – apie politinio kelio pradžią pasakojo D. Sirgedas.

Kauno savivaldybės tarybos nariai ne tik dalinosi patirtimis politikoje, bet ir atsakinėjo į publikos bei organizatorių klausimus. Diskusijos metu netrūko ir politikų atvirumo momentų. Klausytojų auditorija galėjo išgirsti apie darbo taryboje pliusus ir minusus, kiekvieno svečio asmenines nuomones apie šiandien Kauno elektoratui aktualius klausimus. Buvo aptarta jaunimo situacija Kauno mieste. Pasak A. Palionio, jaunimo aktyvumo savivaldybėje pasigendama.

„Labai džiugu, kad bendra idėja sujungė dvi jaunimo organizacijas. Skatino ne konkuruoti, bet siekti iš dalies skirtingų, bet kartu ir labai panašių tikslų: kurti pilietinę visuomenę per politinį švietimą, aktyvinti jaunų žmonių politinį sąmoningumą ir pilietinį dalyvavimą. Tikiuosi, kad tai tikrai ne paskutinis jungtinis jaunimo organizuotas susitikimas su politikais“, – renginio sėkme pasidžiaugė jo koordinatorė Sandra Klevinskaitė.

Renginio pabaigoje A. Palionis, D. Sirgedas ir J. Kupčinskienė buvo paprašyti įvardinti darbo sritis, į kurias žada orientuotis labiausiai ir kuriose jų darbo indėlis galimai bus didžiausias. Ilgametis nevyriausybinių organizacijų aktyvistas A. Palionis teigė, kad labiausiai stengsis pagerinti Kauno švietimo įstaigų būklę, susisiekimą mieste. D. Sirgedas žadėjo aktyviai ginti gyvūnų teises, o L. Kupčinskienė tikisi teigiamų pokyčių sprendžiant vaikų darželių infrastruktūros problemas Kaune.

, ,

One response to “Kauno savivaldybės tarybos atstovai pasakojo apie pirmuosius žingsnius politikoje”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *