Priešrinkiminiuose debatuose partijų atstovai diskutuos apie jaunimo perspektyvas Kaune


13105829_1015228061890020_1285542278_o

Gegužės 4 dieną, 11:15 val. Vytauto Didžiojo universiteto Politikos mokslų ir diplomatijos fakultete (PMDF) (Gedimino g. 44, 302 aud., Kaunas) Akademinis politologų klubas organizuoja PMDF dienų ciklo renginį – priešinkiminius debatus. Didžiausių Lietuvos partijų atstovai bus pakviesti diskutuoti tema „Jaunimo perspektyvos Kaune: būsimasis Detroitas ar Rytojaus Miestas?“.

„Iniciatyva organizuoti politinių partijų debatus Kauno jaunimo perspektyvų tematika kilo matant tiek daug veržlių, pilietiškų ir aktyvių jaunų žmonių Lietuvoje, o ypatingai Kaune. Jaunimas yra visuomenės ateitis, todėl jo poreikiai ir norai turi būti išgirsti, o miestas, kuriame gyvena – pilnas galimybių tobulėti ir veikti savo bei visuomenės labui. Iš politinių partijų atstovų tikimės išgirsti, kaip tai pasiekti”, – apie debatų idėją pasakoja renginio koordinatorė Kristina Vabinskaitė.

Diskusijos tikslas – sužinoti, kokios galimybės netolimoje ateityje laukia jauno žmogaus mūsų valstybėje ir koks šiandieninis jaunimo santykis su antru pagal dydį Lietuvos miestu – Kaunu. Ar Kaunas – tai perspektyvomis ir idėjomis grįstas „Rytojaus“ miestas? O gal tik emigracijos, nusikaltimų kamuojamas, mažai vilties turintis būsimasis „Detroitas“?
Ieškant atsakymų į šiuos klausimus, debatų dalyviai bus kviečiami paliesti įvairias jaunimą dominančias sritis: švietimo sistemą, jaunimo psichologinę sveikatą, emigraciją, užimtumą, nevyriausybinių organizacijų veiklą visuomenėje, jaunimo nusikalstamumą Kaune, jo prevenciją ir kt.

Daugiau informacijos apie renginį: https://www.facebook.com/events/271369406543307/


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *