Kaune įvyks APK ir LR URM organizuojama diskusija „Europa šiandien ir rytoj: Lietuvos vaidmuo“


Rugsėjo 18  d., 16.30 val., VDU Mažojoje salėje (S. Daukanto g. 28, Kaunas) vyks kartu su Užsienio reikalų ministerija, Europe Direct Kaunas ir Vytauto Didžiojo universitetu organizuojama diskusija „Europa šiandien ir rytoj: Lietuvos vaidmuo“.

Apie Lietuvos ir Europos Sąjungos ateitį kartu su kauniečiais ir miesto svečiais diskutuos Seimo Europos reikalų komiteto pirmininkas Gediminas Kirkilas, Lietuvos krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis, Europos komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Arnoldas Pranckevičius ir Kauno vicemerė Rasa Šnapštienė. Diskusiją moderuos Vytauto Didžiojo universiteto profesorius Mindaugas Jurkynas.

Diskusijoje bus kalbama apie šiandieninę Europos Sąjungos situaciją, aktualiausius joje vykstančius procesus, Lietuvai svarbiausius ES politikos aspektus, kartu paliečiant ir didžiausius iššūkius, kylančius ES. Taip pat diskusijos dalyviai dalinsis įžvalgomis apie galimus Europos Sąjungos ateities scenarijus, esminius mūsų laukiančius pokyčius ir apie Lietuvos indėlį tolimesniuose ES kaitos procesuose.

Diskusija yra Užsienio reikalų ministerijos renginių ciklo ,,Mano Europa“ dalis, kuri yra Piliečių dialogų iniciatyvos lietuviška versija.

Daugiau informacijos apie ,,Mano Europa“ ir piliečių dialogus rasite čia: https://bit.ly/2MaE7dS


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *