APK nariai sėmėsi žinių apie filosofą Juozą Girnių


Šiandien, lapkričio 28 dieną, Akademinio politologų klubo nariai paskutiniojo šio akademinio pusmečio kassavaitinio susirinkimo metu buvo apdovanoti dar viena vidine kviestinio lektoriaus paskaita. Šįkart kviestinio lektoriaus paskaitos sąvoka iki galo neatitinka savo tikrosios reikšmės, nes savosiomis akademinėmis žiniomis mus nudžiuginti ir pasidalinti nusprendė mūsų paties klubo Kontrolės komisijos pirmininkas  Justas Žemaitis.

Justas Žemaitis – ketvirto kurso, Filosofijos bakalauro programos studentas iš Vytauto Didžiojo universiteto, o taip pat ir ilgametis mūsų klubo narys bei dabartinis Kontrolės komisijos Pirmininkas, savo neeiliniais bei neatsibostančiais vakaro pokštais bei protą susukančiomis filosofinėmis dilemomis džiuginantis tiek buvusius, tiek esamus klubo narius jau ketvirtus metus iš eilės.

Vidinės paskaitos metu Justas Žemaitis  jau antrąjį kartą viešai pristatinėjo akademinio pobūdžio paskaitą, kurios tema buvo „Juozas Girnius ir lietuviškasis charakteris“. Pirmąjį kartą paskaitą vedė savo gimtinėje, Utenoje, pagal „A NE TU“ komandos suteiktą progą, o po savaitės šią paskaitą pristatė ir Kaune vidinės paskaitos metu mūsų klubo nariams

Justas mums papasakojo daug negirdėtų biografinių faktų apie Juozą Girnių ir jo kurtą lietuviškąjį žmogaus portretą bei charakterį, pasitelkiant savuosius literatūros kūrinius. Sužinojome kaip autorius įsivaizdavo filosofinį lietuvio portretą XX amžiaus antrojoje pusėje ir kokius nuopelnus Jis suteikė Lietuvos filosofijos istorijai.

Džiaugiamės mūsų klubo nario aktyviu įsitraukimu tiek visuomeninėje, tiek akademinėje veikloje ir esame tikri, jog šio asmens pavyzdys gali įkvėpti ir kitus jaunus žmones nebijoti ne tik skaityti viešus pranešimus skirtinguose Lietuvos kampeliuose, bet ir aktyviai veikti akademinėje bendruomenėje.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *