Kaune įvyks pirmieji 2019 metų Lietuvos Respublikos prezidento rinkimų debatai


Kviečiame į LR prezidento rinkimų debatus, kuriuose kandidatai diskutuos apie prezidento vaidmenį valstybės politikoje.

Debatų dalyviai: Seimo nariai Aušra Maldeikienė, Ingrida Šimonytė ir Naglis Puteikis, Europos Parlamento narys Petras Austrevicius, buvęs SEB banko prezidento patarėjas bei vyriausiasis ekonomistas Gitanas Nausėda ir vienas iš Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio kūrėjų bei iniciatyvinės grupės narių Arvydas Juozaitis.

Moderatoriai: prof. Lauras Bielinis ir žurnalistas Paulius Gritėnas.

Debatų tema: „Prezidento vaidmuo valstybės vidaus politikoje: dabarties problemos ir jų sprendimo būdai“.

„Debatai rinkiminės kampanijos metu atskleidžia esminius kandidatų intelekto, strateginio mąstymo bei profesinio gebėjimo resursus: rinkiminiai vaizdiniai pasitraukia į antrą planą ir į šviesą išnyra asmens politinė pasaulėžiūra“, – paaiškino prof. Lauras Bielinis.

Pasak vieno iš moderatorių Pauliaus Gritėno, politinėms diskusijoms dažnai pritrūksta konstruktyvumo ir įvairių perspektyvų. „Tikiuosi, kad su profesoriaus L. Bielinio pagalba ryškiau atskleisime kandidatų pažiūras rinkėjams ir padėsime susiformuoti platesnį politikos bei prezidento vaidmens mūsų valstybėje vaizdinį“, – sakė Paulius Gritėnas.

„Renginyje bus stengiamasi gilintis į kiek dažnai primirštą Prezidento vaidmenį valstybės vidaus politikoje, o ne į jo kompetencijas užsienio politikoje, kaip įprasta debatuose. Tikimės, kad ši iniciatyva prisidės prie politinio sąmoningumo skatinimo visuomenėje ir sustiprins ryšį tarp rinkėjų bei kandidatų į Prezidento postą“, – pasakojo Akademinio politologų klubo pirmininkas Klaidas Gevorkian.

Prezidento rinkimų debatai vyks sausio 10 d., ketvirtadienį, 18 val., Vytauto Didžiojo universiteto Didžiojoje salėje (S. Daukanto g. 28, Kaunas).

Kviečiame stebėti!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *