URM vyko XV-osios nacionalinės studentų politologijos olimpiados finalas


Balandžio 24 d. Užsienio reikalų ministerijoje (URM) vyko XV-osios APK organizuojamos nacionalinės studentų politologijos olimpiados finalinis etapas, kuriame dalyvavo 10 pirmame etape geriausiai pasirodžiusių studentų iš visos Lietuvos. Šių metų olimpiados tema: „ES nuo Mastrichto sutarties ir Lietuvos vaidmuo sąjungoje“.

Finaliniame etape studentai išbandė jėgas tiek testinėje dalyje, kurioje turėjo atsakyti į 30 atvirų ir testinių klausimų, tiek debatuose, kuriuose burtų keliu suskirstytos poros turėjo debatuoti tokiomis temomis kaip ES plėtra, bendros karinės pajėgos, santykiai su JAV ir galima Turkijos narystė. Debatus vertino trys komisijos nariai: žurnalistas Artūras Račas, dėstytojas Ramūnas Vilpišauskas ir URM darbuotojas Kęstutis Vaškelevičius.

Olimpiada 2013 (2)

Pirmąją vietą iškovojo VDU studentas Rytis Zaloga. Antroje vietoje liko ISM studentas Linas Dapšys, o trečiąją vietą užėmė kitas VDU studentas – Gintaras Martinaitis. Visiems finalo dalyviams buvo įteiktos rėmėjų įsteigtos atminimo dovanos, o nugalėtojui Ryčiui Zalogai taip pat atiteko išskirtinis prizas – statulėlė ir Leonido Donskio dovanojama kelionė į Europos Parlamentą.

Olimpiados dalyvius taip pat pasveikino URM Politikos planavimo departamento ambasadorius ypatingiems pavedimams Mindaugas Butkus. Jis padėkojo jauniesiems politologams už domėjimąsi politinėmis aktualijomis ir pabrėžė diskusijų apie Lietuvos ir pasaulio įvykius svarbą.

Olimpiada 2013 (1)

Akademinis politologų klubas yra 1999 metais įkurta nevyriausybinė organizacija, vienijanti VDU akademinę bendruomenę. Nacionalinė studentų politologijos olimpiada yra vienas svarbiausių klubo renginių, turintis gilias tradicijas ir kasment galintis pasigirti dideliu studentų susidomėjimu.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *