Kviečiame dalyvauti simuliacijoje apie Europos Sąjungos energetinį saugumą


Rugsėjo 19 d. Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Mažojoje salėje vyks VDU energetinio saugumo tyrimų centro, VDU Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto, Note Europe Žako Deloro instituto, Atlanto sutarties Lietuvos bendrijos ir APK kartu organizuojamas susitikimas su Lietuvos ir užsienio energetikos politikos ekspertais ir simuliacija tema „Europos Sąjungos energetika: saugumas vienovėje“.

Simuliacija vyks neformalaus ES Tarybos transporto, telekomunikacijos ir energetikos komiteto posėdžio formatu. Renginio dalyviai reprezentuos 28 Europos Sąjungos (ES) valstybes nares ir Europos Komisiją, atliks ES valstybių ministrų ar Europos Komisijos atstovų rolęvaidmenį. Simuliacijos pagrindu taps diskusijos dėl galimybių stiprinti ES narių bendradarbiavimą energetikos sektoriuje. Simuliacijos metu valstybė pirmininkaujanti Europos Tarybai (Lietuva) pristatys rengiamą rezoliuciją, vėliau vyks Europos Komisijos ir valstybių narių atstovaujamų ministrų pozicijų pristatymas, bus pateikiami pasiūlymai dėl rezoliucijos. Visa tai vainikuos darbas grupėse derinant valstybių narių pozicijas ir rezoliucijos tekstą, galiausiai ES valstybių narių ministrų balsavimas. Kadangi rezoliucijos teksto patvirtinimui yra būtinas vieningas pritarimas, simuliacijos dalyviai turės aktyviai bendradarbiauti.

Simuliacija (ES energetinis saugumas)

„2013 metų antrąjį pusmetį Lietuva pirmininkauja ES Tarybai ir tai yra dar vienas svarbus žingsnis šalies istorijoje. Rugsėjo 19 d. vyksianti simuliacija yra skirta paminėti šią iškilią progą ir atkreipti dėmesį į aktualią problemą – ES energetinį saugumą. Mes tikimės, kad dalyvavimas simuliacijoje „Europos Sąjungos energetika: saugumas vienovėje“ padės Lietuvos aukštųjų mokyklų studentams pagilinti žinias apie ES, susipažinti su Europos Tarybos veiklos specifika ir turiningai praleisti laiką,“ – teigė Akademinio politologų klubo pirmininkas Edgaras Šimulevičius.

Dalyvauti simuliacijoje maloniai kviečiami visi aukštųjų mokyklų studentai. Išankstinė registracija iki rugsėjo 5 d. vyksta siunčiant laiškus el. paštu pirmininkas@politologuklubas.lt nurodant savo vardą ir pavardę, aukštosios mokyklos pavadinimą ir studijų metus.

Detali renginio programa bus pateikta pasibaigus dalyvių registracijai. Kadangi simuliacijos dalyvius vertins lietuvos ir užsienio ekspertai, simuliacija vyks anglų kalba. Visiems simuliacijos dalyviams bus įteikti dalyvio sertifikatai ir suvenyrai, o aktyviausiems taip pat atiteks VDU ir Žako Deloro instituto įsteigti prizai.

,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *