Pirmajame šio sezono „Sėkmės istorijų“ seminare – dėstytojo Bernaro Ivanovo įžvalgos


Lapkričio 14 d. vyko APK rengiamo seminarų ciklo „Sėkmės istorijos“ naujojo sezono atidarymas. Pirmasis šį sezoną savo sėkmės istoriją seminaro dalyviams pristatė VDU dėstytojas doc. dr. Bernaras Ivanovas.

Vienas iš Lietuvos Jaunųjų mokslininkų sąjungos narių (LJMS), VDU dėstytojas, etnopolitikos bei politinės istorijos ekspertas – doc. dr. B. Ivanovas seminaro metu noriai dalinosi savo patirtimi, pastebėjimais tiek iš asmeninio, tiek iš akademinio gyvenimo, atsakinėjo į dalyvių užduodamus klausimus. Anot jo, būtent neformalus bendravimas su studentais užtikrina tvirtą abipusį ryšį ir naudą.

„Esu mokytojas, kuris ne moko, tačiau padeda mokytis, todėl tikra sėkmė – tai, kad kažkuo gali dalintis ir, be abejo, kad kažkas tavęs klausosi“, – pripažino seminaro svečias. Dėstytojas teigė, jog sėkmę suprantame skirtingai, bet ji yra kažkas panašaus į harmoniją tarp to, ką darai, ir to, kas tau patinka. „Niekada negalvojau tapsiąs mokslininku, tai įvyko atsitiktinai“, – seminaro metu atviravo B. Ivanovas.

Sėkmės istorijos 1

Dalyvių paklaustas apie darbą ir pomėgius, svečias pripažino pasigendantis studentų tarpe susidomėjimo bei sąžiningumo, tačiau teigė tikintis, jog tai laikina. „Ne darbo metu stengiuosi didžiąją dalį dėmesio skirti savo šeimai“, – teigė politikos mokslų daktaras. B. Ivanovas taip pat mėgsta keliauti ir tapo, vienas jo darbų yra ekponuojamas VDU Politikos mokslų ir diplomatijos fakultete. Seminaro pabaigoje svečio buvo prašoma pasidalinti savo sėkmės receptu su studentais. Anot jo, siekiant sėkmės svarbiausi yra trys dalykai: (ne)rimtumas, mąstymas ir stipri savikritika.

Seminarų ciklas „Sėkmės istorijos“ suteikia galimybę jaunimui susipažinti su buvusiais VDU studentais, išgirsti jų sėkmės istorijas, gauti patarimų bei naudingos informacijos apie karjeros perspektyvas. Visa tai vyksta jaukioje, neformalioje aplinkoje, kur kiekvienas gali drąsiai įsilieti į pokalbį.

,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *