Įvyko diskusija „Seimo mediumas – kas toliau?“


Balandžio 30 d. 14 val. Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Mažojoje salėje vyko Akademinio politologų klubo (APK) organizuojama diskusija „Seimo mediumas – kas toliau?“.

Diskusijoje debatavo ir apie nuveiktus darbus bei artimiausius Seimo planus kalbėjo skirtingų politinių jėgų atstovai: Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) narys Mindaugas Puidokas, Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos (TS-LKD) atstovas Andrius Kupčinskas, Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) narys Algirdas Sysas, Lietuvos socialdemokratų darbo frakcijos (LSDDP) narys Algirdas Butkevičius ir Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio (LRLS) poziciją atvykęs ginti partijos pirmininko pavaduotojas Simonas Kairys. Diskusiją moderavo VDU Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto prodekanė doc. dr. Ingrida Unikaitė-Jakuntavičienė.

Švietimo pertvarkos klausimu, kalbėdamas apie aukštųjų mokyklų konsolidaciją, M. Puidokas teigė: „Techninis jungimas atneštų daug chaoso ir abejotiną kokybę, bet jungtys reikalingos, manau, gerai, kad tai vyksta, ne per prievartą, o per dialogą su akademinėmis bendruomenėmis. Jungimosi reikia, tačiau švietimo sistemoje man norėtųsi daugiau efektyvumo, t. y. pati svarbiausia ir atsakingiausia sritis šiandieną.“

Debatuose buvo mėginama atsakyti į svarbiausius visuomenei kylančius klausimus, tokius kaip dvigubos pilietybės įteisinimas, švietimo pertvarka ar sveikatos apsaugos spragos. Jų metu renginio prelegentai pasakojo apie šių klausimų  vykdymo etapus ir  galimas įgyvendinimo priemones.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *