APK nariai dalyvavo RESC metinėje konferencijoje apie Lietuvos užsienio politiką


Vakar, gruodžio 13 dieną, Akademinio politologų klubo nariai dalyvavo jau ketvirtą kartą organizuotoje RESC metinėje konferencijoje apie Lietuvos užsienio politiką.

Mūsų klubo nariai produktyviai leido laiką dviejų dalių konferencijoje – pirmosios dalies metu kandidatai į Prezidento postą Arvydas Juozaitis, Aušra Maldeikienė, Gitanas Nausėda, Ingrida Šimonytė, Naglis Puteikis ir Petras Auštrevičius diskutavo apie Lietuvos poziciją Europos Sąjungai sprendžiant esminius politinius iššūkius. Pirmoji visų kandidatų rimta tarpusavio akistata parodė, jog išsiskyrusios kandidatų nuomonės esminiais diskusijos metu pateiktais klausimais, žada tik dar puikesnes kandidatų akistatas ateities debatuose iki LR Prezidento rinkimų likus tik šiek tiek daugiau nei 5-iems mėnesiams.

Pirmosios dalies konferencijos diskusiją moderavo ir vedė Edmundas Jakilaitis.

Antrosios konferencijos dalies metu prof. Vytautas Landsbergis, Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis, prof. dr. Alvydas Jokubaitis ir Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Arnoldas Pranckevičius diskutavo apie Lietuvos 15-os metų patirtį ir rezultatus ES iš skirtingų perspektyvų.

Antrosios dalies konferencijos diskusiją moderavo ir vedė Vladimiras Laučius.

Daugiau informacijos apie vykusį renginį galite rasti čia.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *