Įvyko 19-asis Akademinio politologų klubo intelektualinis žaidimas „Mąstyk greitai“


Vasario 20 dieną Akademinis politologų klubas suorganizavo jau tradiciją tapusį intelektualinį žaidimą „Mąstyk greitai“. Šį protų mūšį organizacija rengia jau 19-ąjį kartą.

„Intelektualinis žaidimas „Mąstyk greitai“ turi gilias tradicijas, jau vien tai, kad renginys buvo surengtas 19-ajį kartą, įrodo, jog šis komandinis žaidimas kiekvienais metais sulaukia dėmesio, pritraukdamas vis naujų dalyvių ir komandų veteranų dėmesį“, – kalbėjo Akademinio politologų klubo valdybos narė Gabija Kadaškevičiūtė.

Šiais metais intelektualinis žaidimas sulaukė didelio dalyvių dėmesio ir jame sudalyvavo net šešiolika komandų, kurios atsakinėjo į klausimus keturiuose turuose. Tiesa, G. Kadaškevičiūtė pažymi, kad šiais metais organizuotas protų mūšis nustebino naujovėmis ir organizatoriai paskutiniame klausimų ture pateikė nufilmuotus dėstytojų klausimus, kuriuos uždavė Vigilija Žiūraitė, Politologijos katedros vedėjas doc. dr. Andrzej Pukszto ir dr. Andrius Švarplys.

„Gyvo atlikimo muzikinė pertrauka buvo viena iš dar kelių kitų naujovių, kurias siekėme įgyvendinti šių metų protų mūšyje. Džiugu, kad šią idėją mums leido realizuoti VDU studentas Rokas Jonaitis, kuris mielai sutiko atlikti du kūrinius renginio metu. Sprendžiant iš dalyvių reakcijos renginio metu, o taip pat ir mūsų klubo alumnių atsiliepimų, kurie jau ne pirmą kartą dalyvauja mūsų rengiamame protų mūšyje, ši naujovė tikrai pasiteisino“, – džiaugėsi Akademinio politologų klubo pirmininkas Klaidas Gevorkian.

„Protmūšiuose mūsų komanda dalyvauja jau seniai, tačiau intelektualiniame žaidime „Mąstyk greitai“ anksčiau dalyvauti teko tik vienam komandos nariui. Šis protų mūšis labiausiai sužavėjo savo paprastumu ir greitumu, ką tikriausiai pasako ir pats žaidimo pavadinimas „Mąstyk greitai“, – kalbėjo nugalėtojų komandos „Plebėjai“ kapitonas Nedas Cholodovas.

Antrosios vietos nugalėtojų komandos „4 + atsarginis“ atstovė Marta Baranauskaitė teigia, kad intelektualiniame žaidime „Mąstyk greitai“ labiausiai patiko įvairus sričių spektras ir klausimų formuluotės. „Šiame protmūšyje dalyvavome pirmą kartą, tačiau tikrai ne paskutinį“, – pažadėjo M. Baranauskaitė.

Akademinio politologų klubo intelektualinio žaidimo „Mąstyk greitai“ partneriai, kurie įsteigė prizus – Vytauto Didžiojo universitetas, Europe Direct, Kauno valstybinė filharmonija, Vilniaus aukcionas, Prancūzijos ambasada Vilniuje ir Prancūzų institutas, Kauno IX fortas, mineralinio vandens gamintojas SULIKO.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *